Sağlık Köşesi

TÜP MİDE AMELİYATI – Kocaeli Tüp Mide Ameliyatı

Tüp mide ameliyatı, midenin büyük bir bölümünün çıkarılmasını içeren kilo verme ameliyatıdır. Tüp mide ameliyatı sırasında midenin yaklaşık %80’i çıkarılır ve kalan kısım muz büyüklüğü ve şeklindedir. Ameliyat sonrası az miktarda yemek yedikten sonra dahi kendinizi tok hissedeceksiniz.
Tüp Mide Ameliyatı sonrası, daha küçük bir mide hacmine sahip olacağınızdan dolayı tüketeceğiniz besinin miktarı azalacak ve daha az aç hissedeceksiniz. Buna ilaveten, uygulama kilo vermenizi sağlayan hormonal değişikliklere sebep olur. Bu hormonal değişiklikler, aynı zamanda, aşırı kilo ile ilişkili olan yüksek tansiyon ya da kalp hastalığı gibi durumların giderilmesine de yardımcı olur.
Neden Yapılır?
Genel anlamda, aşağıdaki durumlarda tüp mide ameliyatı sizin için bir seçenek olabilir:
Vücut kitle indeksiniz 40 veya aşırı obezite olarak adlandırılan daha yüksek seviyedeyse,
Vücut kitle endeksiniz 39,9 (obezite)- 35 ise ve yüksek tansiyon, tip 2 diyabet veya ciddi uyku apnesi gibi sağlık problemi varsa, bazı obezite cerrahisi yöntemleri uygulanabilir.
Hayatınızda kalıcı değişiklikler yapmaya daha sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek için istekli olmalısınız. Ayrıyeten tıbbi durumlarınızı, yaşam tarzınızı ve beslenmenizi izlemeyi içeren uzun vadeli takip planlarına katılmak için istekli olmalısınız.
Tüp Mide Ameliyatı Öncesi Ne Yapılmalı?
Ameliyat olmayı düşünüyorsanız, tüp mide ameliyatının sizin için doğru olduğundan emin olmak için doktorunuzun önereceği farklı testlere ihtiyacınız olacaktır.
Doktorunuz, ameliyattan önceki haftalar veya günlerde ilaçlarda ve diyetinizde yapmanız gereken herhangi bir değişiklik hakkında size bilgi verecektir. Ameliyattan önceki gece yeme ve içmeyi bırakmanız gerekecek.
Tüp Mide Ameliyatı Sırasında Neler Olur?
Ameliyatınızın özellikleri, kişisel verilerinize ve obezite cerrahınızın uygulamalarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ameliyat sırasında uykuda olmanızı sağlayabilmek için ameliyat öncesi uzmanlar tarafından genel anestezi uygulanır.
Tüp mide ameliyatını yapabilmek için cerrahımız, mideyi dikey olarak zımbalayacak ardından midenin kavisli ve daha büyük kısmını çıkararak dar bir tüp oluşturacak.
Ameliyat genellikle 1 ila 2 saat sürer. Ameliyattan sonrası herhangi bir komplikasyon için cerrahımız ve diğer sağlık personelimizin sizi izlediği bir odada uyanırsınız. Ameliyattan sonra mide, daha önce yaptığının sadece beşte birini tutabilecektir.
Ameliyattan Sonra Nasıl Beslenmeliyim?
Tüp mide ameliyatı sonrası, diyetiniz ilk yedi gün şekersiz, karbonatsız sıvılarla başlar, ardından üç hafta boyunca püre gıdalara ve son olarak ameliyattan yaklaşık dört hafta sonra normal gıdalara geçer. Öğünleriniz çok daha küçük olacak ve midenizin küçük olması nedeniyle öğünlerle birlikte sıvı tüketimini bırakmanız gerekebilir.
Obezite cerrahisi sonrası hayatınızda önemli yaşam tarzı değişiklikleri yapmanız, kilo vermenizi ve kilonuzu korumayı sağlayacaktır. Örneğin, yeme alışkanlıklarınızı nasıl değiştireceğiniz konusunda bir diyetisyenden sağlıklı kalmak için beslenme tavsiyesi almalısınız.
Yemeklerinizin miktarı eskiye oranla çok daha küçük olacaktır ve muhtemelen ömür boyu vitamin veya diğer takviyeleri alacaksınız. Ayrıca yaptığınız fiziksel aktivite miktarını artırmanız gerekir.
Tüp Mide Ameliyatının Sonuçları Nelerdir?
Tüp mide ameliyatı uzun süreli kilo kaybı sağlayabilir. Yukarıda bahsedildiği gibi yaşam tarzınızdaki alışkanlıklarınızda olumlu yönde değişiklikler yapmanız kilo verebilmenizi sağlayacaktır. Fazla kilolarınızın yaklaşık %60’ını, hatta daha fazlasını iki yıl içinde vermeniz mümkündür.
Kilo vermenizin yanında tüp mide ameliyatı obezite kaynaklı hastalıkları iyileştirebilir veya çözebilir, örneğin:
Kalp hastalığı,
Yüksek kan basıncı,
Yüksek kolesterol,
Uyku apnesi,
2 tip diyabet,
Felç.
Aynı zamanda tüp mide ameliyatı yaşam kalitenizi artırmaya destek olabilir. Mide ameliyatı ve tüp mide ameliyatı için doktorlarımızdan randevu alabilirsiniz.
KONAK HASTANESİNDE TÜP MİDE AMELİYATI HAKKINDA BİLGİLER
Ameliyat süreciniz boyunca hastanemizin uzman ekibi her aşamada yanınızda olacaktır. Son teknoloji aletlerimiz ve uzman doktorlarımızla ameliyat sürecinin her anında yanınızda olacağız. Ameliyat sonrası gerekli bilgilendirme ve ameliyat sonrası süreci sizlerle planlayacağız. Kocaeli’nde mide ameliyatı olmak isteyen herkesin tek adresi Konak Hastanesi.

Sağlık Günler Dileriz…

İçerik Kategorileri : Genel