Sanal Anjiyo ve Kalp Sağlığı: Tanı ve Tedavide Yenilikçi Bir Yaklaşım
Verem Hastalığı (Tüberküloz) Nedir?
Konak Hastanesi · 07.01.2025
27

Verem Hastalığı (Tüberküloz) Nedir?

Verem hastalığı, Mycobacterium tuberculosis adlı bakterinin neden olduğu, sıklıkla akciğerlerde görülen ancak tüm organları etkileyebilen, hava yoluyla bulaşan bir enfeksiyon hastalığıdır. Verem Hastalığı (Tüberküloz) Neden Olur?Tüberküloz mikrobu ile enfekte olan kişiler genellikle hemen hastalanmaz ve sağlıklı yaşamlarına devam eder. Ancak bağışıklık sisteminin zayıfladığı durumlarda mikroplar aktif hale gelir ve verem hastalığı ortaya çıkar. Verem (Tüberküloz)…
Sonbaharda Bağışıklığı Artırmanın Yolları
Konak Hastanesi · 16.11.2024
145

Sonbaharda Bağışıklığı Artırmanın Yolları

Sonbahar ayları, havaların soğuması ve kışa hazırlık süreciyle birlikte bağışıklık sistemimizi güçlendirmemiz gereken önemli bir dönemdir. Kış yaklaştıkça, soğuk algınlığı ve grip gibi enfeksiyonlar daha yaygın hale gelir. Bağışıklık sisteminizi korumanıza yardımcı olacak besinleri tüketmek ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını uygulamak, sağlıklı bir sonbahar geçirmenizi sağlar. İşte sonbaharda bağışıklığı artırmanıza yardımcı olabilecek önemli besinler ve öneriler:…
Yaz Mevsiminde Beslenme İçin Öneriler
Konak Hastanesi · 09.07.2024
320

Yaz Mevsiminde Beslenme İçin Öneriler

Yaz mevsimi, sıcak havalar ve renkli meyvelerle dolu keyifli bir dönemdir. Ancak bu sıcak havalarda beslenme alışkanlıklarımızı gözden geçirmek ve sağlığımızı korumak için bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekmektedir. İşte yaz mevsiminde sağlıklı beslenme için bazı öneriler: 1. Soğuk İçecek Seçenekleri Soğuk şekerli meşrubatlar yerine bitki çaylarını farklı şekillerde soğuk, buzlu veya karışım şeklinde tüketebilirsiniz.…
Sanal Anjiyo ve Kalp Sağlığı: Tanı ve Tedavide Yenilikçi Bir Yaklaşım
Konak Hastanesi · 17.04.2024
1326

Sanal Anjiyo ve Kalp Sağlığı: Tanı ve Tedavide Yenilikçi Bir Yaklaşım

Günümüzde kalp hastalıkları, yaşam tarzı değişiklikleri ve genetik faktörler gibi birçok etkene bağlı olarak yaygın bir sağlık sorunudur. Kalp damarlarının tıkanıklıklarının erken teşhisi ve tedavisi, kalp sağlığını korumak için hayati öneme sahiptir. Bu noktada, sanal anjiyo gibi modern görüntüleme teknikleri, kalp hastalıklarının tanı ve tedavisinde önemli bir rol oynamaktadır. İçindekiler: Sanal Anjiyo (Koroner Arter BT…
Bağışıklığı Güçlendiren ve Yaşlanmayı Geciktiren Beslenme ve Yaşam Tarzı İpuçları
Konak Hastanesi · 01.04.2024
316

Bağışıklığı Güçlendiren ve Yaşlanmayı Geciktiren Beslenme ve Yaşam Tarzı İpuçları

Yaşlanma, vücudumuzdaki hücrelerin zamanla yapısal ve işlevsel olarak değişmesi sürecidir. Bu değişimlerin önemli belirtileri gözlemlenebilirken, sağlıklı beslenme ve yaşam tarzı seçimleri ile bu sürecin olumsuz etkileri azaltılabilir ve hatta geciktirilebilir.

Sağlıklı yaşlanma ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde beslenmenin kritik bir rolü vardır. Özellikle protein alımı ve kolajen sentezini destekleyen besinlerin tüketimi yaşlanma belirtilerini azaltabilir. Antioksidan açısından zengin gıdaların düzenli olarak tüketilmesi de hücresel hasarı önleyerek sağlıklı yaşlanmayı destekler.

Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için dengeli beslenme, yeterli su tüketimi, düzenli egzersiz, stresten uzak durma, zararlı alışkanlıklardan kaçınma ve yeterli uyku gibi yaşam tarzı alışkanlıklarına odaklanmak önemlidir. Bu küçük değişiklikler, yaşlanma sürecini geciktirir ve yaşam kalitesini artırır.

Sağlıklı yaşlanma ve bağışıklık fonksiyonunu optimize etmek için bugünden başlayarak bilinçli beslenme seçimleri ve sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıklarını benimsemek önemlidir. Unutmayın, sağlığınızı önemsemek için asla geç değildir.

Narsisistik (Özsever) Kişilik Bozukluğu
Konak Hastanesi · 05.05.2023
1887

Narsisistik (Özsever) Kişilik Bozukluğu

Kişilik ve Kişilik Bozukluğu Nedir? Kişilik, bireyleri birbirinden ayıran; sonradan kazanılmış ve doğuştan var olan, tutarlı birbiçimde gözlemlenen özelliklerin tümüdür. Kişiliğin oluşumunda; doğumdan önceki süreç,doğum sonrası süreç ve çocukluk dönemindeki ruhsal/fiziksel yaşantılar; öğrenme,toplumsallaşma ve olgunlaşma faktörleriyle şekillenir ve çocukluktan itibaren belirginleşenbir kişilik yapısı oluşmasını sağlar. Kişilik bozuklukları ise genç yetişkinlik çağlarındabaşlayan, zaman içinde stabil duruma…
Cilt Lekeleri Neden Olur ve Nasıl Geçer?
Konak Hastanesi · 18.03.2022
9515

Cilt Lekeleri Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Cilt lekesi ya da cilt lekeleri, çoğunlukla deri yüzeyinde meydana gelen, farklı biçim ve boyutlardaki izleri ifade eder. Cilt lekeleri nedir sorusuna tıbbi bir yanıt vermek gerekirse; cildimize rengini veren melanin pigmentinin fazla üretiminden kaynaklı olarak, cildin bazı bölümlerinde meydana gelen lekeler olduğu söylenebilir. Yine de birçok cilt lekesi doğrudan güneşe maruz kalmaya bağlı olarak…
Epilepsi Hastalığı Nedir?
Konak Hastanesi · 18.03.2022
3878

Epilepsi Hastalığı Nedir?

Epilepsi, halk arasında sara hastalığı olarak da bilinen kronik yani uzun süreli bir nörolojik hastalıktır. Epilepsi nedir sorusunun tıbbi yanıtını kısaca şu şekilde özetleyebiliriz: Beynin gündelik elektriksel işlevlerinde bazı durum ve zamanlarda kısa kesintilere ya da düzensizliklere neden olan, bunları ise nöbetler halinde belli eden hastalığa epilepsi hastalığı denir. İnsan beyni, milyonlarca sinir hücresinden yani…
Kanser Önlenebilir Mi?
Konak Hastanesi · 18.03.2022
1187

Kanser Önlenebilir Mi?

Dilerseniz; kanser önlenebilir mi sorusundan önce, kanserin nasıl bir hastalık olduğunu ve hangi şekillerde nüksettiğini kanser nedir başlığı altında inceleyelim: Kanser, belirli bir organ veya dokuda bulunan hücrelerin kontrolsüz bir şekilde çoğalmasıyla meydana gelen ve kötü huylu olarak adlandırılan tümör ya da urlara denir. Yalnızca tek organ veya dokuyu değil, bazı durumlarda birçok organı veya…
Menü Görüntüle