Basında Konak

Göğüs Kafesi Apsesi Gelişen Hastamızı Taburcu Ettik.

38 yaşındaki hastamız, ateş, halsizlik ve nefes alamama şikayeti ile dış merkezlerde takip edilmiş olup hasta hastanemize başvuru yaptığında yatışı yapıldı. Yapılan kan tetkiklerinde ve tomografik incelemelerde hastamıza, Retrofarengeal apse ve Mediastenit (Göğüs Kafesi Apsesi) tanısı konularak, geniş spekturumlu antibiyotik tedavisine alındı.

Hastamızın genel durumunda iyileşme gördükten sonra, Göğüs Cerrahisi ekibi tarafından hastaya kapalı ve açık Cerrahi ile göğüs kafesindeki enfeksiyon sonucu oluşan apse temizlendi. Ameliyat sonrası yoğun bakımda takip edilen hasta bir süre sonra servise alınarak takip ve tedavisi devam etti. Gerekli tedavi ve takibi yapılarak 2 hafta sonra şifa ile taburcu edildi.

Mediastinit (Göğüs Kafesi Apsesi) %50-60 Mortalite (ölümcül) seyreden çok ağır, fırtınalı klinik bir tablodur. Septik Şok sonucu hastalar kaybedilir.

Bu hastamızda da enfeksiyon diş apsesi olarak başlamış, sonrasında gırtlak arkası bölgeye ilerleyerek ve göğüs kafesinde enfeksiyon ve apseye neden olmuştur. Bu hastalıkta genellikle Gram+Pozitif streptekok – Stafilokok ve Bacteroides bakterileri etmendir.

Bu tür hastalar ancak 3. basamak merkezlerde tedavi edilebilirler.

Başta Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Sertan ERDOĞAN olmak üzere KBB Hastalıkları Uzmanı Dr. Cem KARAÇELİK, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ömer Hilmi ALGA, Radyolog Dr. Ayça KARTAV ÖZKAYA, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğba ASLI ÖNYILMAZ ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Menü Görüntüle