Yaz Mevsiminde Beslenme İçin Öneriler

Yaz Mevsiminde Beslenme İçin Öneriler

Yaz mevsimi, sıcak havalar ve renkli meyvelerle dolu keyifli bir dönemdir. Ancak bu sıcak havalarda beslenme alışkanlıklarımızı gözden geçirmek ve sağlığımızı korumak için bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekmektedir. İşte yaz mevsiminde sağlıklı beslenme için bazı öneriler: 1. Soğuk İçecek Seçenekleri Soğuk şekerli meşrubatlar yerine bitki çaylarını farklı şekillerde soğuk, buzlu veya karışım şeklinde tüketebilirsiniz.…
Bağışıklığı Güçlendiren ve Yaşlanmayı Geciktiren Beslenme ve Yaşam Tarzı İpuçları

Bağışıklığı Güçlendiren ve Yaşlanmayı Geciktiren Beslenme ve Yaşam Tarzı İpuçları

Yaşlanma, vücudumuzdaki hücrelerin zamanla yapısal ve işlevsel olarak değişmesi sürecidir. Bu değişimlerin önemli belirtileri gözlemlenebilirken, sağlıklı beslenme ve yaşam tarzı seçimleri ile bu sürecin olumsuz etkileri azaltılabilir ve hatta geciktirilebilir.

Sağlıklı yaşlanma ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde beslenmenin kritik bir rolü vardır. Özellikle protein alımı ve kolajen sentezini destekleyen besinlerin tüketimi yaşlanma belirtilerini azaltabilir. Antioksidan açısından zengin gıdaların düzenli olarak tüketilmesi de hücresel hasarı önleyerek sağlıklı yaşlanmayı destekler.

Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için dengeli beslenme, yeterli su tüketimi, düzenli egzersiz, stresten uzak durma, zararlı alışkanlıklardan kaçınma ve yeterli uyku gibi yaşam tarzı alışkanlıklarına odaklanmak önemlidir. Bu küçük değişiklikler, yaşlanma sürecini geciktirir ve yaşam kalitesini artırır.

Sağlıklı yaşlanma ve bağışıklık fonksiyonunu optimize etmek için bugünden başlayarak bilinçli beslenme seçimleri ve sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıklarını benimsemek önemlidir. Unutmayın, sağlığınızı önemsemek için asla geç değildir.

Diyabet Hastalığında Beslenme Tedavisi ve Diyetisyenin Rolü

Diyabet Hastalığında Beslenme Tedavisi ve Diyetisyenin Rolü

Diyabet hastalığı pankreastan salgılanarak kan şekerinin kullanımını düzenleyen insülin hormonu salgısının tamamen veya kısmen yetersizliği veya eksikliği sonucunda meydan gelen hiperglisemi ile karakterize karbonhidrat, lipit ve protein metabolizmasının bozulduğu bir hastalıktır.  Tip 2 diyabet hastalığında insülin eksikliği ve direnci temel rol oynayarak hiperglisemiyi oluşturmaktadır. Ortaya çıkmasının kolaylaştıran etmenler; obezite, kalıtım, gebelik, uzun süre ilaç kullanımı,…
Gut Hastalığı ve Beslenme Tedavisi

Gut Hastalığı ve Beslenme Tedavisi

Gut hastalığı pürin metabolizması bozukluğu sonucunda oluşan kalıtsal yatkınlığın olduğu bir hastalıktır. Pürin vücutta ürik aside yıkılır ve normalde idrar ile dışarı atılır. Gutta ise kan ürik asidi yükselmiştir ve sodyum ürat tuzları diz ve ayak baş parmağı eklemlerinde ve yumuşak dokularda birikir.  Gut hastalığının tedavisinde ilaç tedavisinin yanı sıra pürinden kısıtlı beslenilmelidir.Gut ataklarında, özellikle…
İnfertilitesinde Beslenme

İnfertilitesinde Beslenme

İnfertil Kadınların Doğurganlığına Obezite ve Beslenmenin Etkisi İnfertil beslenme; Kadınların doğurganlığı besin seçimlerinden, beslenme düzeninden, besin takviyelerinden ve obezite varlığından etkilenmektedir. Beslenme programında yapılan bir takım değişikler doğurganlığı artırabilmekte ve infertili ortadan kaldırmaktadır.infertili etkileyen önemli faktörlerden biri ise obezitenin bir göstergesi olan beden kitle indeksidir(BKI). Beden kitle indeksi boya göre vücut ağırlığının bir göstergesidir. Bu…
Cilt Hastalıklarında Beslenme

Cilt Hastalıklarında Beslenme

CİLT SAĞLIĞI VE BESLENME İLİŞKİSİ Dermatolojide birçok hastalığın seyrinde beslenme alışkanlığı ve diyet şekli rol oynayabilmektedir. Cilt hastalıklarının tekrar etmesi veya alevlenmelerin önlenmesinde beslenme tedavisi önem arz etmektedir. Dermatolojide birçok hastalığın seyrinde beslenme alışkanlığı ve diyet şekli rol oynayabilmektedir. Cilt hastalıklarının tekrar etmesi veya alevlenmelerin önlenmesinde beslenme tedavisi önem arz etmektedir. Dermatis Herpetiformis Diyetin kesin…
Covid 19 ve Beslenme

Covid 19 ve Beslenme

COVİD-19 VE BESLENME Dünya Sağlık Örgütü'nün bir pandemi olarak kabul ettiği koronavirüs hastalığı her yaş grubundan insanı etkileyen bir halk sağlığı problemidir. Koronavirüs hastalığında 3 temel kurala dikkat çekilmektedir. Bunlar; hijyen, maske kullanımı ve sosyal mesafedir. Beslenme ise bu durumda koruyucu faktör olarak rol oynamaktadır. Herhangi bir besin koronavirüsü engellemez veya tedavi etmez. Fakat sağlıklı…
Başımızın Tatlı Belası: Tatlı Krizleri

Başımızın Tatlı Belası: Tatlı Krizleri

Kış aylarında diyet yaparken en çok zorlanılan durum : TATLI İSTEĞİ Ah ahh! Başımızın tatlı belaları! Onlarla başa çıkmak şart! Özellikle akşam yemeklerinden sonra çayın yanında ne yiyebiliriz soruları sık sık soruluyor. Tatlı bir şeyler olsa da yesek fikrine kapılıp gidecek olanlar olabilir.Buyrun bakalım bu durum için neler yapabiliriz? Şekeri bırakmanıza yardımcı olacak öneriler... •Gün…
D Vitamini Nasıl Kullanılmalı?

D Vitamini Nasıl Kullanılmalı?

D vitamini barsaklardan kalsiyum emilimini sağlayan, kemik ve diş gelişimini etkileyen,  bağışıklık sistemini düzenleyen hormon - vitamindir. Güneş ışınlarının etkisiyle deride yapılmaktadır ve sonra karaciğer ve böbrekte aktifleşmektedir.  Anne sütünde çok düşük miktarda bulunduğundan ,tüm bebeklere, doğduğu andan itibaren 400 ünite d  vitamini verilmektedir. Yaz aylarında derimiz güneşle temas ettikçe d  vitamini yapımı artmaktadır. Kış aylarında…
Menü Görüntüle