Özel Konak Hastanesi Hemşireler Gününü kutladı

Özel Konak Hastanesi 12.05.2017 tarihinde Hemşireler Gününü kutladı

Özel Konak Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Birimi, Hemşireler Günü münasebetiyle bir kutlama programı düzenledi.

Konferans salonunda gerçekleştirilen programa; Mesul Müdür ve Tıbbi Direktör Opr. Dr. Kazım Gündoğdu, Tıbbi Direktör Yardımcısı Uzm. Dr. Özlem Bilgin, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Türkan Arslan Eren, İdari Hizmetler Koordinatörü Özlem Kuyruklu, Kalite Direktörü Yeşim Uyutan, İnsan Kaynakları Müdürü Hicran Başer, Kurumsal Pazarlama Sorumlusu Hazan Taştaner ile tüm servislerin sorumlu hemşireleri ve bir çok hastane çalışanı katıldı.

Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Tuğba Karacan günün anlam ve önemine binaen Türkiye’de hemşirelik mesleğinin gelişmesinde önemli katkı sağlamış ayrıca ülkemizde önde gelen sağlık kuruluşlarının hemşirelik hizmetleri kurucusu Zehra Alcan’ın “Kirpiklerimin Ucunda” şiirini okuyarak meslektaşlarına duygu dolu anlar yaşattı.

Tıbbi Direktör Opr. Dr. Kazım Gündoğdu, hemşirelik hizmetinin sağlık sektörünün olmazsa olmazlarından olduğunu ifade ederek “Sağlık hizmetinin bu en temel ve asli unsurunu oluşturan, insan hayatının ve insana hizmet etmenin kutsallığına inanarak büyük bir sabır ve sevgiyle çalışıp, sağlık hizmetlerinin bugünlere gelmesinde büyük katkısı olan tüm hemşirelerimizin Hemşireler Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Hemşirelik Hizmetler Müdürü Türkan Arslan Eren ise; Hemşirelik bakım hizmetlerinin önemini vurgulayarak 1854 yılındaki Kırım Savaşı’nda %42’lerde olan enfeksiyon oranını Florence Nightingale’nin doğru hemşirelik bakım hizmetleriyle tek başına %2’lere düşürdüğünü paylaştı. Özel Konak Hastanesi hemşirelik bakım Hizmetlerinin üstün kalite ve başarısından dolayı tüm meslektaşlarına teşekkür eden Eren, 5. yılını dolduran hemşirelere onur plaketlerini takdim ederek 12 Mayıs Hemşireler Günlerini kutladı.