Konak Hastanesi’nden II. Hemşirelik Sempozyumu

Konak Hastanesi tarafından gerçekleştirilen II. Hemşirelik Sempozyumu’nda “Sağlık Bir İnsan Hakkıdır Söyleminde Hemşirenin Öncü Sesi; Hemşirelik Bakımı” başlığı altında birçok konu katılımcılarla paylaşıldı

Konak Hastanesi, istikrarlı bir şekilde sağlık alanındaki gelişime destek olmaya devam ediyor. Bölgesinde verdiği eğitimlerle öne çıkan Konak Hastanesi sağlık profesyonellerine yönelik gerçekleştirdiği sempozyumları gelenekselleştirdi. Geçtiğimiz Aralık ayında III. İş Yeri Hekimleri Sempozyumu’nun altına imza atan Konak Hastanesi, 12 Mayıs günü Ramada Plaza Otel’de gerçekleştirilen II. Hemşirelik Sempozyumu’nu gerçekleştirdi. Sempozyuma Marmara Üniversitesi Sağlık Bil. Fak. Hemşirelik Esasları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şule Ecevit Alpar, Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bil. Fak. Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Neriman Elibol, Doç. Dr. Özge Serçe Pehlevan, Konak Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Uzm. Hem. Türkan Arslan Eren, Konak Hastanesi Sorumlu Hemşireleri Aysun Aydın Esen, Tuğba Karacan ve Meltem Baykal konuşmacı olarak katılım sağladılar. Resmi ve özel hastanelerde çalışan yüze yakın hemşire ve yöneticilerine “Sağlık Bir İnsan Hakkıdır Söyleminde Hemşirenin Öncü Sesi; Hemşirelik Bakımı, hemşirelerin sosyal medya kullanımında hasta, hastane ortamı ve etik boyutu, merhamet ve hemşirelik bakımı, yeni doğanda sağlık bakım hakkı ve hemşirelik bakımının önemi, emzirmek her annenin, anne sütü almak her bebeğin hakkıdır söyleminde hastane uygulamaları, hemşirelerin mesleki gelişim sürecinde Konak örneği,  yoğun bakımlarda VIP önlem paketinin VIP hızına etkisi konularında katılımcılara bilgi aktarıldı.

ÖNEMLİ BİR VİZYONU SAHİPLENİYORUZ

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Konak Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kazım Gündoğdu, 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası çerçevesinde yaptıkları bu sempozyum ile tüm hemşireleri ve sağlık yöneticilerini sağlık alanının farklı disiplinlerinde geniş yelpazede becerilerini artırmayı amaçlayan sempozyumların devam edeceğini söyledi. Dr. Gündoğdu konuşmasında şunları ekledi: “Konak Hastanesi olarak bölgemizin sağlık hizmetleri yönünden gelişimi adına önemli bir vizyonu sahipleniyoruz. Eğitim ve diğer alanlarda sosyal sorumluluk projelerimizi sürdürmeye, kentimize değer katmaya devam edeceğiz. Hemşirelik gibi ulvi ve sabır gerektiren bir mesleğin günümüz şartlarına uyum sağlaması, her sağlık görevlisinin gelişen çağa ayak uydurması çok önemli. Değerli konuşmacılar sağlık alanında bizlerle önemli bilgiler paylaşacak. Sempozyum içinde yer alan panelimizde karşılıklı görüş alışverişinde bulunacağımız interaktif bir bölümümüz olacak. Hemşirelik Haftamızın öncelikle mesleğe gönül vermiş hemşirelerimiz olmak üzere tüm tıp camiasına hayırlı ve kutlu olmasını temenni ediyor, sizler için keyifli bir sempozyum olmasını diliyorum.”

İNSAN ŞEFKATİ

Sempozyumda bir konuşma yapan Konak Hastanesi Tıbbi Direktörü Uzm. Dr. Özlem Bilgin ise şunları söyledi: “Teknolojinin en üst seviyelerde yaşandığı günümüzde tıp biliminde yapay zekaları konuştuğumuz, tanı ve tedavinin dijital algoritmalarla yapılmaya çalışıldığı şu günlerde hastanın tedavisinde belki de hiçbir teknolojinin veremeyeceği tek şey insan şefkati, merhameti, ilgisi ve güleryüzüdür. Sizin için uyumayan, sizi bekleyen biri, sizin tedaviniz için, sizi enfeksiyondan düşmeden anaflaksiden korumak için bekleyen biri, yeni doğmuşsanız anne sütü ile beslenin diye bekleyen, bilinciniz tamamıyla kapalıysa size kimse zarar vermesin, mahremiyetiniz bozulmasın, tekrar gözlerinizi açın diye umutla size bakan biri, bunu bir de mutlulukla merhametle yapıyorsa bu kişi gerçek bir hemşire demektir. Tüm hemşirelerimizin dünya Hemşirelik Günü’nü kutlar, beraber nice güzel işler başarmak dileğiyle hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.”

TEŞEKKÜR PLAKETİ

Konak Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Türkan Arslan Eren, “İnsan ve insan sevgisini merkeze koyan, etik ilkeler doğrultusunda kanıta dayalı ve bilimsel uygulamalarımızla, gerçekleştirdiğimiz bakımla ve edindiğimiz yeterlilikle, merhamet duygusu ve cesaretle hemşirelik mesleğini icra eden tüm meslektaşlarımın Hemşirelik Haftası’nı kutluyorum” dedi. Sempozyumun son bölümünde ise konuşmacılara teşekkür plaketleri takdim edildi.