Konak Hastanesi, Bir Operasyona daha imza attı

Konak Hastanesi, 19.04.2017 tarihinde, yüksek riskli bir kalp operasyonuna daha imza atarak farkını gösterdi. 3 yıl önce koroner bypass ameliyatı olan 79 yaşındaki Özlen Düzdirek adlı hastanın göğüs ağrısı ve kalp yetmezliği şikayetleri ile Devlet Hastanesi’nde başladığı sağlık yolculuğu Konak Hastanesi’nde yapılan başarılı bir bypass ameliyatı ve mitral kapağa başarılı tamir işlemi ile mutlu bir şekilde son buldu.

Yüksek riskli bir ameliyat
Hastanın sağlık yolculuğu konusunda görüş veren Konak Hastanesi Kalp Damar Cerrahı Doç. Dr. Fuat Büyükbayrak şunları söyledi: “Hastamız kısa bir süre önce göğüs ağrısı ve kalp yetmezliği şikayeti ile bir Devlet Hastanemize başvurmuş. Kalp krizi tanısı ile hastaneye yatırılan hastamız anjiografide ana damara yapılmış olan bypassın tıkanmış olduğu görülmüş. Anjiografi işlem sonrası hastada Akut Böbrek Yetmezliği gelişmiş ve bir kez hemodiyaliz uygulanmış. Hastane takibi sırasında, geçirdiği kalp krizine bağlı kalp kapakçıklarından birinde ( mitral kapak )kordolarında kopma olmuş ve kapağında ileri yetmezlik gelişmiş. Hastaya kapak tamiri/ değişimi ve koroner bypass ameliyatı önerilmiş.

Hasta yakınları tarafından hastanın tahlil ve tetkik sonuçları Konak Hastanesi’ne ulaştırılıp değerlendirildiğinde hastanın ameliyatının yüksek riskli olduğu ancak bu şekilde bırakıldığında hayati tehlikesinin olduğu bilgisi verildi.Ardından hasta hastanemize yatırıldı. Yaklaşık bir hafta süren ayrıntılı hazırlık aşaması sonrası hastamız ameliyata alındı. Tıkalı olan ana damarına bypass ve mitral kapağı tamir işlemi uygulandı. Ameliyat sırasında ve sonrasında herhangi bir problem yaşanmadı. Servise alınarak gerekli takip sonrası taburcu edildi. Taburculuk öncesi yapılan eko kardiyografisinde ( kalp ultrasonu) tamir edilen kapakta herhangi bir problem olmadığı ve kalp kasılmasının iyi olduğu görüldü.”

Doç. Dr. Büyükbayrak, “Redo” olarak adlandırılan göğüs kafesinin ikinci kez açıldığı ameliyatlar diğerlerine göre daha riskli olduğunu belirterek “Gerek ikinci ameliyat gerekse kalp kapak tamiri tecrübeli ellerde yaş sınırı gözetmeksizin Konak Hastanesi’nde başarı ileuygulanmaktadır” diye ekledi.

Özel Konak Hastaneleri Hakkında1995 yılında İzmit’te kurulan Konak Sağlık Grubu, sahip olduğu seçkin kadrosu ile dünya standartlarında hizmet veren A Sınıfı bir hastanedir. Konak Hastanesi, yatırımlarını günden güne genişletmektedir.
Bina yatırımlarının yanı sıra hasta odaklı yaklaşımı, seçkin hekim kadrosu, sağlık personeli, tıbbi altyapısı, teknolojisi ve hizmet kalitesi ile yenilikler getiren Konak Sağlık Gurubu 128 Kesit BT Koroner (Sanal) Anjiyo ve Kolon Hidroterapi, Uyku Laboratuvarı, Kardiyak Rehabilitasyon, Çocuk Cerrahisi, Trans Manyetik Stimulasyon (TMS), Alerji Hastalıkları Tedavisi, Hilterapi, Mikro Cerrahi, Obezite Cerrahisi gibi hizmetleri de verebilmektedir. 10.000 m2 yakın kapalı alana sahip Konak Hastanesi, 2015 Mart ayında hizmete giren Kocaeli’nin ilk özel Tüp Bebek Ünitesi ile sağlığın daima yanında olmaya devam ediyor.