Çocukların Hijyen Eğitimi Konak Hastanesi’ne Emanet

Konak Hastanesi, çocuklara özel el hijyeni eğitimlerine, 15 Ekim Dünya El Yıkama Günü etkinlikleri kapsamında Özel Körfezim Eğitim Kurumları’nda devam etti.
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından ilan edildiğinden bu yana 100’den fazla ülkede kutlanan 15 Ekim Dünya El Yıkama Günü etkinlikleri kapsamında Konak Hastanesi, 13 Ekim 2017 Cuma günü Özel Körfezim Eğitim Kurumları’nda okul öncesi (4-5-6 yaş grubu) çocuklara el hijyeni eğitimi ve  doğru el yıkama teknikleri semineri verdi.

Konak Hastanesi’nin ilk olarak 2016 yılında İzmit ve çevresindeki okullarda anaokulu öğrencileri için başlattığı “Tertemiz Eller, Sağlıklı Nesiller” projesi kapsamındaki eğitimlerin devamı niteliğindeki seminer, Konak Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Tuba Doğancı Karacan liderliğinde gerçekleştirildi.

Solunum yoluyla bulaşan hastalıkların yanı sıra diğer pek çok hastalığın önlenmesinde en etkili koruma yöntemlerinin başında gelen el hijyeninin önemine dikkat çeken Doğancı Karacan, “Araştırmalar gösteriyor ki sadece el yıkama ile çocuklardaki ishal vakalarının ve ishale bağlı ölümlerin yaklaşık yüzde 50’si önlenebiliyor. İshal dışında diğer pek çok hastalığın da bu basit ama etkili yöntemle önüne geçebileceğimizi biliyoruz. Toplumun hijyen bilincinin oluşmasının ve sürdürülebilir olmasının temelini şüphesiz, çocuklara verilecek eğitimler oluşturuyor” dedi.
Konak Hastanesi’nin “Tertemiz Eller, Sağlıklı Nesiller” vizyonuyla 2016 yılında hayata geçirdiği proje kapsamında bugüne kadar İzmit ve çevresindeki okullarda 2000’in üzerinde anaokulu öğrencisine el hijyeni eğitimi verildi.

Özel Konak Hastanesi Hakkında
1995 yılında İzmit’te kurulan Konak Sağlık Grubu, sahip olduğu seçkin kadrosu ile dünya standartlarında hizmet veren A Sınıfı bir hastanedir. Konak Hastanesi, yatırımlarını günden güne genişletmektedir.
Bina yatırımlarının yanı sıra hasta odaklı yaklaşımı, seçkin hekim kadrosu, sağlık personeli, tıbbi altyapısı, teknolojisi ve hizmet kalitesi ile yenilikler getiren Konak Sağlık Gurubu 128 Kesit BT Koroner (Sanal) Anjiyo ve Kolon Hidroterapi, Uyku Laboratuvarı, Kardiyak Rehabilitasyon, Çocuk Cerrahisi, Trans Manyetik Stimulasyon (TMS), Alerji Hastalıkları Tedavisi, Hilterapi, Mikro Cerrahi, Obezite Cerrahisi gibi hizmetleri de verebilmektedir. 10.000 m2 yakın kapalı alana sahip Konak Hastanesi, 2015 Mart ayında hizmete giren Kocaeli’nin ilk özel Tüp Bebek Ünitesi ile sağlığın daima yanında olmaya devam ediyor.