Basında Konak

Aynı anda üç ameliyat birden oldu

Aynı anda üç ameliyat birden oldu.

Mide yanması ve karın ağrısı şikâyetleriyle Özel Konak Hastanesi Genel Cerrahi Servisi’ne başvuran 51 yaşındaki Ayla Hanım’a yapılan tetkikler sonucu myoma uteri (rahimde kitle) + konik taşlı kolesistit (safra kesesinde taş) + gastroözofageal reflü  + sliding herni (mide fıtığı) tanıları kondu.

Hastanemiz doktorlarından ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Kul  ve Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Erkan Türköz tarafından hastaya TAH+BSO (rahim ve yumurtalıkların alınması), laparoskopik kolesistektomi (kapalı safra kesesi ameliyatı) ve laparoskopik nissen (yemek borusu ve mide arası kapakçığın onarımı) ameliyatları tek seansta yapıldı.

Üç ameliyatı da eş zamanlı yaptıklarını ifade eden Op. Dr. Fatih Kul; “Bu tip ameliyatlar, laparoskopik olarak aynı seansta gerçekleştirilebilmekte ve başarıyla sonuçlanmaktadır.

Hastamız ameliyatların ardından 2 gün sonra tüm şikâyetleri geçmiş ve sağlığına kavuşmuş olarak taburcu edilmiştir. Ayla Hanım’a sağlıklı ve mutlu bir hayat dileriz. ” açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Menü Görüntüle